Väldesignade badkar.

Ett vackert Nordkap badkar ger dig wellness och badglädje i många år

Våra badkar har en elegans som passar varje badrum eller terrass. De estetiska former och tunna väggar utstrålar livsstil och skapar en atmosfär av ett wellness doftande skumbad, elegans och avslappning.
Välj bland fristående badkar, hörnbadkar eller inbyggnadsbadkar som kan matchas med stora såväl som små badrum.
Nordkap tillverkas i kvalitetsmaterialen Rock Solid  eller Sanitetsakryl. Båda har en mjuk, hållbar, slitstark yta som är värmeisolerande och lättskött.

Vad kännetecknar kvalitet i ett badkar?

Stativet
Ett gediget stativ säkrar att badkaret står stabilt. SPA Kompaniets badkar är försedda med stativ med många stödpunkter. Alla hörn stöds av en stadig stomme med justerbara ben. Detta gör karet stabilt, även på ett ojämnt golv.

Frontpanel
En del badkar är försedda med en eller flera frontpaneler. Alla frontpaneler är fastskruvade på stativet. Detta förhindrar panelerna från att lossna, vilket i värsta fall kan leda till följdskador. Genom att lossna skruvarna ges det lätt åtkomst för service relaterade åtgärder av badkaret.

Avlopp
Alla avlopp tillverkas i massiv mässing och de synliga delarna är kromade. I jämförelse med kromad plast har de en längre livslängd och mer gediget utseende.

Inbyggd blandare
En del badkar är försedda med en inbyggd badkarsblandare (Se produktbladet för den specifika produkten). Det höjer det estetiska intrycket och ger en bättre hygien i och med att duschslangen är dold och därmed hindrar kalk och tvålrester från att fastna på duschslangen.

Stenbadkar

Stenbadkar tillverkas i materialet Rock Solid, även kallat ”komposit” och ”engineered stone”. Kompositer är konstgjorda sammansatta material, där två eller flera av de ingående materialen var för sig har helt olika egenskaper och tillsammans bildar ett material med nya egenskaper. Armerad betong och glasfiberförstärkt plast är exempel på kompositmaterial.

Rock Solid består av pulveriserad sten (vanligtvis marmor eller bauxit) blandat med bindemedel (ex. akryl) och färgämnen. Resultatet är ett homogent och icke- poröst material. Detta ger en slitstark yta som är lätt att rengöra och underhålla. Mindre och ytliga repor går dessutom att polera bort. Utseendemässig kan Rock Solid påminna om natursten.

Rock Solid lämpar sig mycket väl för formpressning som ger närmast obegränsade möjligheter för vilka former och lösningar som kan skapas. Till skillnad från natursten är det ett så pass formbart material som ger designer en stor frihet när det gäller formgivning. Dessutom är det i jämförelse med natursten, mycket motståndskraftig mot slitage och repor.

Gjutna produkter har inga samlingar som kan samla smuts och framkalla bakterier och mögel, varför Rock Solid är ett hygienisk material.

Rock Solid

Sanitetsakryl

Akryl är ett plastmaterial som har använts sedan slutet av trettiotalet. Vid temperaturer över 100° C är det ett mycket formbart material som gör det högst användbart.
Akryl är även känt genom varumärket plexiglas.

De bästa materialen.
Sanitetsakryl är ett utmärkt material som känns skönt mot huden.  Akryl är ett formbart material som ger designer stor frihet när det gäller formgivning. Ett resultat som är svårt att uppnå med andra material.
Akrylets egenskaber tillader mange design-features, som er svært at opnå med andre materialer.-

  • Slät och porfri yta — lätt att rengöra.
  • Isolerande — känns inte kallt.
  • Håller vattnet varmt.
  • Starkt och mycket formbart material.

Utmärkt design
Snygg design är betydande och inte bara en fröjd för ögat.

SPA Kompaniets badkar har inbyggda överfyllnadsskydd. Bräddavloppet som fungerar som ett överfyllnadsskydd, har integrerats in i badkarets vägg och syns enbart som en smal springa utan metallkant. Detta framhäver badkarets elegans och är lätt att rengöra och underhålla.

Ett enkelt formspråk och en rymlig inredning ger en fulländad design som sätter nya trender i ditt badrum.

Tillbehör
Det finns ett brett urval av tillbehör att köpa till ditt badkar. Allt från avlopp och bottenventiler till duschväggar.
Se utbudet av tillbehör här >>

Vid köp av de flesta badkar, medföljer ett avlopp utan vattenlås. Såvida det inte finns ett vattenlås i golvavloppet, kan det medföljande avloppet bytas ut mot ett som har ett integrerat vattenlås.

Lite mer tekniskt

Vattentillförsel
Såvida badkaret har en inbyggd blandare, tillförs vatten via mjuka slangar. Vattenanslutningen kan placeras antingen på- eller i väggen, upp till 5 cm under karets höjd.

Vattentryck
Ett badkar kräver inget extra högt vattentryck. En omkastare reglerar om vattnet forsar ur antingen handduschen eller pipen (se modellspecifikation på produktkortet).

Placering
Badkar ska placeras i våtsäkra utrymmen med golvavlopp.

Avloppet
Avloppet kan placeras var som helst under badkaret. För att säkerställa att det finns plats för ett eventuellt vattenlås, rekommenderas det att avloppet inte placeras direkt under avloppet i karet (se ritning på den specifika produkten).

Egenkontroll
Vid mottagning av spabadet måste kunden själv kontrollera att förpackningen är intakt och att produkten inte skadats under transporten. Innan installation av spabadet, måste en montör säkerställa att alla slangar och kablar sitter korrekt.

Observera att avloppsslangen måste monteras och förseglas ordentligt så den håller rätt riktning i förhållande till golvavloppet.

Se utbudet av badkar här