Duschväggar i glas – Få en elegant glasvägg

Att duscha varje dag tillhör mångas vardag. Det är snabbt och lätt att duscha istället för att ta ett karbad. En duschkabin eller en duschvägg är idag en vanlig del av badrumsinredningen, speciellt om man har ett litet badrum. Det är oftast både billigare och mer miljövänligt att duscha framför att ta ett karbad då man inte använder lika mycket vatten. Många föredrar en elegant duschvägg i glas. Dessa glasväggar fås i standardmått eller beställda specialmått enligt önskemål.

Badrummet är oftast ett av bostadens dyraste rum. Det ställs höga krav på både funktioner och badrummets utseende och utformning. Här vill man kunna njuta och skämma bort sig själv.

Området omkring duschväggar, badkar och handfat är ett våtutrymme och här ställs det höga krav på material och utförandet. Duschområdet ska exempelvis ha en 1-2 procent lutning mot golvbrunnen så att vattnet rinner åt rätt håll och inte sprider sig i badrummet.

 

Glasvägg B: 65 x H 195 cm. Tillverkad av 6 mm härdat säkerhetsglas. Motiveras enkelt med hjälp av medföljande bältros. Den 90 cm långa stödstången kan förkortas vid behov.

 

Stort sortiment av dusch- och glasväggar   

Vanliga duschdraperier drar till sig mycket bakterier som kan orsaka infektioner. Duschväggar från SPA Kompaniet är en stilren och smidig lösning för dig som vill ha en duschavskärmning i badrummet som dessutom är lättstädat.

Hos SPA Kompaniet har vi ett brett sortiment av duschavskärmningar:

  • Duschväggar
  • Glasavskärmningar 6 mm
  • Glasavskärmningar 8 mm
  • Nischdörrar 6 mm
  • Nischdörrar 8 mm
  • Glas på mått och specialmått
  • Glaskombinationer av glasväggar

 

Måttbeställt glas – Glasväggar enligt dina önskemål 

Vi erbjuder branschens billigaste standardlösningar, men även specialmått enligt just dina önskemål. Vi går inte på kompromiss med kvaliteten eller tjockleken av våra glasväggar. All vår glasproduktion sker i Danmark och är av härdat säkerhetsglas. Om detta mot förmodan skulle gå sönder, granulerar det i småbitar som minskar risken för skärskador.

Glasavskärmningar i form av glasväggar, nischdörrar och liknande, är en elegant och enkel lösning för att hålla vattnet innanför duschområdet. Det är enkelt att underhålla och dagligen rengöra. Dessutom är våra glasväggar enkla att montera. Genom att placera ventilationen ovanför duschområdet, säkrar du en bättre miljö i badrummet.

 

Rengöring av glas- och duschväggar

Man kan med fördel använda en duschskrapa för att snabbt och enkelt skrapa av vattendropparna från glaset och därmed minska risken för kalkavlagringar. Skulle man trots detta få kalkavlagringar, rekommenderar vi att man använder vår produkt ProCare kalkborttagning.

För daglig rengöring rekommenderar vi att man använder en vanlig mild och skonsam tvål, exempelvis diskmedel. Det fungerar även utmärkt att använda specialtillverkade rengöringsmedel för glasytor.